BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

tisdag 3 maj 2011

Konspirationer 2.0

Jag skulle så här dagarna efter Usama Bin Ladens frånfälle vilja ge en hyggligt nykter syn på världens konspirationsteorier. Knappt har vi nåtts av beskedet att extra häftiga specialtrupper från USA har mulat Usama en gång för alla så höjs röster om trovärdigheten i det påstått inträffade. Vad är det som gör att Usama INTE skulle vara död? Jo, att man tillåter en muslimskt traditionsenlig begravning utan dröjsmål, det finns alltså inget lik att visa upp (även om det här med sjöbegravning verkar lite märkligt sett ur muslimsk-traditionellt perspektiv). Alltså, menar konspirationsteoretikerna, är han inte alls död. President Obama med stab försöker vända sina taskiga opinionssiffror genom att fejka Usama Bin Ladens död.
Låt oss pröva några enkla motargument:
1. Om Usamas död skulle vara en bluff så skulle den avslöjas ganska kvickt när Usama ånyo skickar ett av sina videoband till Al Jazeera och helt enkelt upplyser om att ryktet om hans död är tämligen överdrivet.
2. Som vanligt när det gäller konspirationer finns det en väldigt stor risk för internt läckage (tänk bara på hur mycket en sådan hemlighet skulle vara värd på den internationella mediemarknaden, och fundera vidare på hur många personer det skulle krävas för att få ihop en konspiration av det här slaget) och Obama har knappast råd att riskera det.

Då var väl saken avgjord? Inte då säger de riktigt inbitna konspiratörerna, det har nämligen aldrig funnits någon Usama Bin Laden! 9/11 var ett insiderjobb planerat av mäktiga krafter inom den amerikanska säkerhetstjänsten/storkapitalet/den proisraeliska judiska lobbyn/etc etc och Usama skapades bara för att ha en syndabock. Det betyder alltså att hela Usamas karriär som Mujahedinkrigare i Afghanistan och galjonsfigur för Al Qaida är en bluff från början till slut. Någon gång på åttiotalet började den amerikanska säkerhetstjänsten/storkapitalet/den proisraeliska judiska lobbyn/etc etc alltså planera för 9/11. Visste de alltså hur världsläget skulle se ut 2001? Inte illa må jag säga. Eller hade de kanske kosmiska krafter via illuminati till sin hjälp? De där gröna killarna som landade i Roswell 1947 kanske hade med sig fantastisk teknologi som gjorde det möjligt för nyss nämnda bovar att se in i framtiden?

Nej, någon jävla måtta får det väl ändå vara på galenskaperna. 9/11 var inte ett insiderjobb planerat av den stora världskonspirationen. Varför inte? Mycket enkelt: Hade man satt ihop en dylik konspiration skulle risken för läckage vara ofantligt stor med tanke på hur många personer som skulle behöva blandas in för att få en sådan apparat att fungera. Kan jag bevisa det? Nej, men jag kan påpeka att den verkliga konspirationen mot USA de facto läckte ut. Det är ingen hemlighet att CIA hade tydliga indikationer, som det heter, på att något stort var på gång.
Vidare kan man fråga sig vilka syften en sådan konspiration skulle fylla. En anledning att hoppa på araber i största allmänhet och påstått fundamentalistiska "islamister" i synnerhet? USA har inte historiskt precis haft några problem att hitta orsaker att ge sig på vem de vill ändå. Ville man ha med sig opinionen säger ni? Right. Om man är beredd att mörda tusentals egna medborgare och rasera ett av New Yorks viktigaste landmärken tror jag ärligt talat att man skiter fullkomligt i om man har opinionen med sig eller inte vad gäller att ha ihjäl några ondskefulla kroknäsor i ett eller annan oljeland på andra sidan jorden.

Jag kan inte riktigt begripa varför man måste försöka hitta konspirationer överallt. Är inte verkligheten otrevlig nog som den är? Det finns verkliga hot mot världen och ja, vissa av dem glider runt i Washington D.C. i kostymer och bryr sig inte ett dugg om mänsklighetens bästa. Andra bryr sig lika lite men glider runt i Jiddah eller Jerusalem i stället. I stället för att försöka föra i bevis att 9/11 var ett insiderjobb borde man kanske lägga sin energi på att ännu mer uppmärksamma hur sådana händelser utnyttjas för att skapa vinst för skrupelfria multinationella företag eller ytterligare flygbaser för F15E Strike Eagles. Med hela västvärldens goda minne. 

Död, eller?

1 kommentarer:

oskar thulin sa...

Tycker inlägget var både skojfriskt och läsvärt! Konspirationsteoretiker som hävdar att exempelvis förintelsen eller 9/11 är en bluff är rent ut sagt skrattretande.. De förtjänar en känga!